NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

2019: vad som väntar för massa- och pappersindustrin?

Med bara några veckor innan vi inleda det nya året kommer flera branschprognoser släppas för att vägleda stora aktörerna om vad som väntar. Inom massa- och pappersindustrin, kommer det att bli intressant att notera vilka trender kommer att påverka verksamheten i 2019. Denna bransch är en av de största i världen som leds av producenter från Nordamerika, Nordeuropa, och östasiatiska länder.

Det kommer att bli en proaktiv strategi för spelarna industrin att komma med innovativa sätt om hur man upprätthålla sin verksamhet. Deras ansträngningar måste bidra till ökad produktion och upprätthålla industriell tillväxt. Så, vad kommer att vara trender för pappers- och tryckeribranschen år 2019? Låt oss titta på dessa aspekter.

Global utsikterna för industrin

Enligt en rapport från Moodys kommer den globala pappers- och massaproduktion förbli stabil med totala rörelseresultat fortsätter att expandera i 2019. Världsproduktionen av papper och kartong väntas bli 490 miljoner ton per år 2020. europeiska och amerikanska produktioner kommer att förbli stabil med Kina och Japan att ansluta sig till raden av topppappersproducenter. Dessutom kommer pappersindustrin fokuserar på att betjäna fler nischmarknader som en följd av att ändra metoder efterfrågan och produktion. Kartong och förpackning pappersprodukter kommer att ha fortsatt global efterfrågan.

Styrkor och svagheter i branschen

Baserat på marknadsundersökningar som gjorts av PG papper, det finns 3 orsaker till att stärka industrin. Dessa är den ökande efterfrågan e-handel för kartong som förpackningsmaterial, nya avsättningsmöjligheter från medelklassen i tillväxtmarknader, och ökande efterfrågan på hygienprodukter. Däremot är dessa faktorer som bidrar till den negativa sidan av sektorn: råmaterial kostnad känslighet, höga investeringskostnader upprätthålla framtida tillväxt, och konkurrens av plast med kartong i aspekten av förpackningar.

Stigande priser och knappa försörjning för journalpapper

I en artikel publicerad av Publishing Specialist, kommer priserna för tidningen kvalitetspapper i USA fortsätter att öka på grund av en brist i utbudet. Det förutspås att priserna för denna typ av papper kommer att öka med 25% kommer 2019. Bristen i utbudet kan tillskrivas att minska produktionen av bestruket papper från pappersföretag. Dessa pappersföretag hade skiftat sin produktion till förpackningspapper och kartong för lådor. Denna trend har påverkat den ökande efterfrågan på förpackningar från e-handel företag såsom Amazon.

Inverkan av digital omvandling

Med ökande Internetanvändning och uppkomsten av sociala medier, kommer efterfrågan på utskriftspapper fortsätter att minska. Men oroa dig inte. Pappers- och förpackningsindustrin kommer ompröva strategier och nya affärsmodeller för att rida vågen av digital förändring. Med ökande efterfrågan från e-handel sektorn kommer intelligenta förpackningar och personalisering att efterfrågas.

Dessutom kommer den digitala tekniken i pappers- och massaproduktionen förändra sättet tillverkningsprocesser automatiseras. Manuella processer kan digitaliseras för att öka produktionen och precision. Höga nivåer av tillverkning enhetlighet med lägre energiproduktionen kan uppnås.

Avslutningsvis kommer pappers- och massaindustrin förbli stabil komma 2019, förutsatt att de totala rörelseresultatet ingår. Det finns en gnagande uppfattning att med kontinuerlig digital omvandling av processer, är papper en döende produkt. Tvärtom är efterfrågan stark med en ökning av verksamheten e-handel industrier och andra produkter som fortfarande behöver papper. När allt kommer omkring, kommer industrin inte gå utdöda så länge de stora aktörerna kommer att tänka ut sätt att förnya och störa inom sina branscher.

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!