NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

3 Viktiga tips för att bättre på Akvarellmålning (del 1)

Om du läser den här artikeln är det troligt att du är fascinerad av akvareller och önskan att måla dem själv eller kanske du bara vill ha tips för att förbättra hantverket. Vattenfärg är en delikat konstform och kan vara ganska svår konst att förstå . Här är tio tips som ger dig möjlighet till en sprickmålningsupplevelse.

Konsistent målarpraxis för vattenfärg

Generellt sett är konst i alla former en kontinuerlig inlärningsprocess där prövning och fel har en betydande inverkan. På mycket samma sätt, för att få ett fast grepp om akvarellmålning krävs att du ägnar dig åt att lära av alla resurser som är förknippade med målning som leder dig närmare att vara bra på det.

Till exempel, om du försöker måla en hund och det kommer ut som hur man visualiserar den, undersök tips för att måla en hund och implementera den kunskapen i praktiken. Börja med enklare målningar. Det kan ta lite tid innan du tar hand om den här typen av målning, men det viktigaste är att inte ge upp efter några försök. Gör det till en personlig utmaning att måla minst en gång om dagen och samtidigt göra justeringar av din målning med vad du har lärt dig från din forskning. Fortsätt att göra detta under de kommande 21 dagarna och se förbättringen.

För en nybörjare behöver du en hög grad av självdisciplin för att måla dagligen, för när du plockar upp en ny vana finns det en konfiguration av nya nervvägar i hjärnan. Dessa nya vägar kan bara förbättras genom regelbunden träning. När det är långa pauser i praktiken i ett tidigt skede, vad som händer är de nya nervvägarna inte helt bildas och vägarna för dina gamla vanor tar över och du är tillbaka på fyrkant när du återvänder till övningen. Forskning visar att det tar 66 dagar i genomsnitt för en vana att bildas. Men det bör inte vara tråkigt eftersom det faktum att du har visat intresse för akvarellmålning betyder att det finns en viss nivå av motivation. Det handlar bara om att lägga till lite disciplin.

Lär dig av andra vattenfärgartister och hitta din stil

Om du är en visuell elev har videodelningswebbplatser som Youtube en mängd självstudier som kan vägleda dig. Lär dig av så många akvareller som möjligt. Det är lätt att hitta måleri du vill efterlikna. Vanligtvis finns det ett par lektioner som du kan välja och infoga i ditt eget arbete.

Även om det inte är kritiskt, är en grundläggande kunskap om ritning och färgkomposition användbar. Målning är en mer komplex skicklighet som innebär mer tekniska svårigheter att blanda färger och göra dem harmoniska med de andra elementen som ingår. Så som en grundläggande färdighet går långt. För att måla bra måste du kunna rita.

Vatten färg leveranser

Att använda kvalitetsverktyg i akvarellmålning är verkligen viktiga önskade resultat. Akvarellpapper är speciellt skapad för användning med vattenmedia. Det varierar i struktur och tjocklek. Beroende på vad du föredrar kan du gå för kallpressat papper som har en lätt texturerad yta eller varmpressat papper som är finkornigt. Kallpressat papper är mer populärt eftersom färgen, till skillnad från varmpressad typ, kan hålla den grova ytan. Vikten sträcker sig vanligtvis från 140 gsm till 300 g, och ju tjockare de är (helst 200 gsm till 300 g), desto mer kapabla är det att absorbera vattnet. Tunnare papper skulle snedvrida appliceringen av vatten.

Välj om möjligt ett papper som är syrafria och 100% bomull. De garanterar livslängden på din målning eftersom papper inte blir gult med tiden.

Alla har en konstnärlig sida för sig. Det är upp till dig att få tid och vakna upp den sidan. Det är total magi när du är ansluten till akvarellmålning. Ha kul att hänga på din kreativa sida.

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!