NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

7 anledningar till varför Ebook Sales faller – och skriv ut boka Försäljningen ökar igen

För några år sedan, efter fyra plus decennier att läsa tryckta böcker och flera år efter Amazon lanserade ebook revolutionen

Jag äntligen tog steget och hämtade Kindle app för min iPhone och började köpa och läsa e-böcker.

Jag blev snabbt hooked på att underlätta för att kunna dra min iPhone ur fickan, köpa en e-bok med kranen på mitt finger, och inom några sekunder, börja läsa den.

Min övergång till e-böcker hjälpt mig att spara riktiga pengar – och inte bara från mycket billigare pris av ebook jämfört med tryckupplagan. Att köpa böcker direkt hackar bort 50 procent avgift som Amazon slår på mitt kreditkort för att täcka kostnaderna för sjöfarten fysiska böcker tusentals miles från USA till Taiwan, där jag bor.

Men lika mycket som jag har kommit för att njuta av bekvämligheten med e-böcker, och medan jag kommer att fortsätta att köpa dem, digitala böcker bara inte leverera samma typ av visuell och taktil tillfredsställelse jag får av att läsa fysiska böcker.

Jag tror inte att jag är ensam om att känna på detta sätt heller, särskilt om man tittar på förskjutning i försäljningen av e-böcker kontra tryckta böcker. Enligt The Wall Street Journal , försäljning av traditionella tryckta böcker ökade med 5 procent i USA förra året, medan försäljningen av böcker föll med 17 procent. Det ska bli intressant att se om detta innebär en engångsfenomen, eller om det är början på en trend.

Oavsett hur detta utspelar sig, denna förskjutning i försäljningen fick mig att reflektera över vad som gör tryckta böcker så mycket mer speciell än e-böcker. Här är några skäl som kommer att tänka. Jag vill gärna läsa vad du tycker i kommentarerna:

Fysiska böcker lättare delas.

Tryckta böcker främjar delning. Tryckta böcker på hyllorna i bokhandlar eller hem bibliotek eller kontor bokhyllor inbjuder potentiella läsare att bläddra och sedan låna och läsa och potentiellt att köpa. E-böcker är själviskt hamstrade av ägaren på hans eller hennes läsning enhet. Vill du dela din favorit bok med en vän eller familjemedlem? Kommer inte att hända.

Fysiska böcker gör mer meningsfulla gåvor.

Några av de mest meningsfulla gåvor jag någonsin fått var böcker. Den vackra kaffebord stora inbundna upplagan av Carl Sagans Cosmos , som min mamma köpte mig, fick mig att förstå mer om hur vi alla kom hit på denna jord – och vart vi är på väg – än någon kurs på skolan jag någonsin tog. Och jag minns den tid vår managing partner i Shanghai gav mig en kopia av Bill Bryson: s bok om Shakespeares liv , som ett erkännande av mitt skrivande och redigeringsarbete för honom under åren.

Dessa var gåvor Jag minns fortfarande i dag.

Fysiska böcker erbjuder ett mycket bredare utbud av typsnitt.

Läsning som barn, och även som jag studerade min väg genom college och sedan forskarskolan, jag har aldrig riktigt lagt märke till den otroliga mängd teckensnitt att böcker sport – tills jag upptäckte hur få typsnitt som e-böcker erbjuder. Om jag läser en roman eller memoarer eller instruktioner för att boka, enformighet på typsnittet scrubs bort en av de unika och definierar egenskaperna hos tryckta böcker. En del av det omedvetna ritual jag går igenom när jag öppnar först en ny (eller används) bok är att se om det finns ett omnämnande av teckensnittet som används i boken. Mycket ofta är det en exotisk klingande namn, och ibland var det teckensnitt uppfanns eller ändrats just för den boken.

E-böcker främjar enformighet med sina otroligt begränsat urval teckensnitt. Detta är oerhört ironiskt med tanke på den lätthet med vilken så många andra datorapplikationer använder olika teckensnitt.

Tryckta böcker kan enkelt klottrat i och märkas upp.

Jag måste erkänna att jag har en viss motvilja mot att skriva i min tryckta böcker, och föredrar att hålla dem i så orörda villkor som möjligt. Men ibland, jag vilja understryka passager som jag vill gå tillbaka till igen. Andra läsare är dock mer hänsynslösa med sin behandling av böcker och skriva massor av detaljerade anteckningar i marginalen, understruken stora delar av text, och i övrigt göra vad de vill med det.

Med e-böcker, den mest jag kan göra är mycket prydligt belysa passager med hjälp av någon av fyra olika färger.

Läsa tryckta böcker med gott exempel för mina barn.

Eftersom jag har bytt till läsning böcker hemma mina barn och min fru antar jag surfa på internet och kontrollera mina meddelanden på Linkedin på mina senaste artiklar och uppdateringar. Även om det är delvis sant, jag har ofta för att visa dem att jag faktiskt läsa en bok, en ädlare och produktiv verksamhet förstås. När jag läser tryckta böcker är det omedelbart transparent vad jag gör, och jag vill gärna tro det sätter ett gott exempel för mina barn.

Tryckta böcker luktar gott.

Förutom den skarpa, delikat, men fast känsla av sidorna i en bok, jag gillar också att ta en mild doft av saken. Ja, jag gillar att lukta mina böcker. Minnena och föreningar som utlöses av en sådan handling är slumpmässiga och plötsligt, och det är därför jag gillar känslan. Ungefär som att få en snabb fysisk hög från doften av boken, innan jag har försatt in och fått min intellektuella hög från de idéer och bilder inom.

Även om jag har svårt att tillskriva specifika beskrivande adjektiv till dofter som utgår från mina hårda och mjuka pärmar böcker, har ett par mycket flitiga forskare nyligen räknat ut ett sätt att systematiskt kategorisera och beskriva hur böcker lukt.

Enligt The Guardian , Cecilia Bembibre och Matija Strlič beskriver hur de analyserade prover från en gammal bok, plockade upp i en second hand-butik, och utvecklat en “historisk bok lukt wheel”, som förbinder identifierbara kemikalier med människors reaktioner på dem.

“Genom att använda fibrer från romanen, producerade de en ‘extrakt av historiska bok’, som överlämnades till 79 besökare till Birmingham Museum and Art Gallery. ‘Choklad’, ‘kakao’ eller ‘Chocolaty’ var de mest frekventa ord används för att beskriva lukten av en kopia av den franska författaren Bernard Gasset s 1928 roman Les Chardons du Baragan , följt av ‘kaffe’, ‘gamla’, ‘trä’ och ‘brända’.”

“Med tanke på att kaffe och choklad kommer från jäst / rostade naturliga lignin och cellulosa-innehållande produkt, delar de många VOC (flyktiga organiska föreningar) med ruttnande papper”, skriver forskarna.

Tryckta böcker längre.

I forskarskolan, en av våra bibliotek visas en ursprunglig kopia av Gutenbergs bibel i en inglasade fall. Många decennier senare, på min första resa till Israel med min familj, jag kom inom inches av Dödahavsrullarna: Synlig, påtagligt bevis på att en utskrift manuskript kunde överleva slitage av årtusenden.

E-böcker? I teorin åtminstone bör digitalt innehåll vara enhet oberoende operativsystem oberoende, och i övrigt odödlig på alla sätt. Jag tror inte detta dock. Vad med de årliga och vartannat år uppgraderingar av hårdvara och av operativsystem på båda sidor av Mac / PC klyftan, jag brukar tänka enhet och mjukvarutillverkare inte vill att vi ska behålla vår information och sprida den vidare.

I Ray Bradbury klassiska roman Fahrenheit 451 , är Guy Montag en brandman vars uppgift är att bränna böcker i ett samhälle som avskyr dem. Som ebook försäljningen har svällt och utskriftsbokförsäljningen har sakta minskat under de senaste åren, finner jag det ironiskt att det i dag, är det största hotet för att skriva ut böcker inte censur kampanj à la Fahrenheit 451 (även om censur åter uppfödning sitt fula huvud.)

Nej, ett av de största hoten för att skriva ut böcker i dag är deras omvandling till ettor och nollor i e-böcker.

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!