NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

Fantastiska typer av papper för Arts and Crafts: Del I

Vid surfar sociala medier plattformar som Instagram och Pinterest kan du inte låta bli att forsa över de vackra konstverk gjorda av papper. De typer av papper som används i papperskonst komma i olika former, former, storlekar, färger och design.

När det gäller papperskonst, det finns en mängd olika material att välja mellan. Det beror helt på vilken typ av papper, färger, struktur, tjocklek och seghet. I denna första del av en serie artiklar ger vi några av de mest populära typer av papper för ditt nöje och njutning. Det finns massor av material att välja mellan så vi valde att lista dem här och i de efterföljande artiklarna.

Kräppapper

Kräppapper är en typ av mjukpapper som främst fick sitt namn ”crepey” på grund av dess plisserade konsistens. På grund av deras egenskaper och olika färger, de är idealiska för att göra pappersblommor och pappers skulpturer. De kan läggas i blöt i vatten och användas som ett färgämne för påskägg. För ofärgade crepe används de som ett badrum papper.

Fantastiska typer av papper för Arts and Crafts: Del I

Vattenfärg papper

Lite trivia – visste du att akvarellpapper startade sin produktion 1620 på Arches et Archettes i Frankrike? Som namnet anger, den här typen av papper används vanligtvis för akvareller. Den är gjord av trämassa eller ibland blandade med bomullsfibrer. I sin produktion, kan pappers klassificeras enligt dess process: varmpressas, kallpressad, och grov. Det är en idealisk papper att använda om du vill starta en hobby på akvarellmålning.

Fantastiska typer av papper för Arts and Crafts: Del I

Konstruktion Papper

De mest favorit pappers barn använder för sina konstprojekt, bygg papper är färgstarka, mångsidiga och tuffa nog att användas. Små partiklar är synliga på papperet, eftersom den framställs huvudsakligen av trämassa. De brukade kallas socker papper på grund av deras användning vid tillverkning av påsar för socker. Är inte denna söta?

Fantastiska typer av papper för Arts and Crafts: Del I

Velängpapper

Härstammar från det latinska ordet ”vitulinium” vellum papper tillverkat av kalvskinn trots sin moderna version är nu gjord av bomull och pappersmassa. Det är en hög kvalitet på bakplåtspapper och helst används för att skapa gratulationskort, scrapbooking och spårning. På grund av sin genomskinlighet, är det idealiskt för att spåra ritning och bilder.

Fantastiska typer av papper för Arts and Crafts: Del I

Rispapper

Nej, rispapper inte riktigt gjord av ris. Papperet är från märg av ett litet träd som kallas tetrapanax papyrifer papyrifer. Detta dokument är vanligtvis ett medium för målningar samt för att göra pappersblommor. Den kan också användas för papper skär mönster och decoupage.

Fantastiska typer av papper för Arts and Crafts: Del I

Mullbärspapper

Tillhör gruppen av rispapper, den mullbärspapper är tillverkat av barkfibrer av mullbärsträd och vanligtvis handgjorda. Mullbärs fibrerna är märkbar i denna typ av papper som ibland tillhandahålla den grova textur och de däckel kanter. Även om det kan vara tunn, sina starka egenskaper gör den idealisk för kort, papper konst vikning, och scrapbooking

Fantastiska typer av papper för Arts and Crafts: Del I

Cardstock

Kartong eller papp kommer i en mängd olika färger, mönster och textur. Vanligtvis ett populärt val för papercraft, är dess tjocklek så tunn som en tidningspapper men inte så tjock som en kartong. Det är tidningen i valet för gratulationskort samt scrapbooking, kreativa presentpapper samt papper docka göra.

Fantastiska typer av papper för Arts and Crafts: Del I

Tidningspapper

Denna billiga papper kan användas för att skapa en hel del papper konst och hantverk. Du kan även hjälpa miljön eftersom det återvinns. Lätt och svårt att hålla ut på båda sidor, är det idealiskt för papier mache.

Fantastiska typer av papper för Arts and Crafts: Del I

Så hade nog av papper? Om du är en papperskonstälskare, tror vi inte det. Detta är bara toppen av ett isberg. Om du funderar på papper designer för projekt eller en enkel hantverk med papper, att välja rätt papper och material kommer att öka din kreativitet och design av den färdiga hantverk.

Det finns andra material att välja på, men vi vill inte dränka dig ännu på val. Vi kommer att ge en annan lista i den andra delen av serien. Håll ögonen öppna och hålla prenumerera på oss!

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!