NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

Fantastiska typer av papper för konst och hantverk: Part II

Utan tvekan är papper den vanligaste och föredrog ytan för konstnärer att arbeta med. Papper är relativt billigt jämfört med kostnaden för vad du sätter på den – bläck, färg, kol, grafit eller pasteller – och de verktyg som du använder – pennor, markörer och borstar.

I den andra delen av vår serie, nedan är de andra typer av papper för konst och hantverk. Vare enkel papper konst eller komplexa konstnärskap kommer resultatet beror på din klokt val av papper för dina konst och hantverk.

ritpapper

Såsom antyds av dess namn, är idealisk för att skissa och lämpar sig för alla typer av ritteknik, både vått och torrt ritpapper. Vanligtvis finns i vitt, är dess material tillverkat av cellulosafibrer härrörande från trä, trasor, eller gräs. De är oftast säljs i kuddar och spiralbundna. När du väljer ritning papper baserat på teknik, är det viktigt att tänka på sin yta eller dess ”tand”. Om finare detaljer med penna eller bläck ska användas, väljer varmpress ritning papper.

Kopiera papper

Inte bara används under kopieringsmaskinen, kopieringspapper gör också idealiska material för hantverk, eftersom de är lätt tillgängliga. I motsats till uppfattningen att detta dokument är bara vitt till färgen, det finns en mängd olika nyanser som kan användas för konst. Dessutom kopieringspapper är robust nog för utskärningar, falsning och quilling.

glansigt papper

Med sin blanka yta och ljusa färger, är glättat papper en favorit material bland skolbarn. Bortsett från skolan konst, detta bestruket papper som används för broschyrer, fotografisk utskrift, flygblad och för direkt marknadsföring. Det finns två typer av glättat papper: photo-glans (spegelliknande glans) och mjuk-glans (magazine liknande glans).

Färgat mjukpapper

Även om det inte verkligen betydde för badrummet, är en typ av material för papier mache, collage, presentpapper och papper blommor färgat mjukpapper. Regnbågen färgade material har ibland utskrifter som kommer att lägga till din konst och hantverk cutesy utseende. Så nästa gång du kommer att känna samtalet i naturen, bättre använda ofärgade vävnaden och reserven de färgade dem för konst.

fluorescerande papper

Vanligen lämpligt för skyltning, skyltfönster, och hobby hantverk, fluorescerande papper finns i en mängd av ljusa och godis färger. De är också favorit papper som används för origami och göra utskärningar av seriefigurer. I själva verket kan alla hantverk idéer som kräver ljusa färger som basmaterial använda denna typ av papper.

Duk

Enligt tradition, är den idealiska ytan för tavlor duk. Eftersom det är det bästa materialet är sträckt duk lätt, bärbar och relativt billig. Den är gjord av bomull eller linne som gör detta medium starkare för våta målningstekniker. Även linneduk är dyrare än sin bomull motsvarighet, det är mer motståndskraftig mot rivning och rynkor. Materialet finns i en mängd olika bredder och vikter.

pysselpapper

En typ av papper eller kartong gjord av kemisk massa och tillverkas under processen, är kraftpapper för hög elasticitet och hög rivhållfasthet. Den är idealisk för förpackningar som kräver styrka och hållbarhet. I konst och hantverk, är den idealisk för presentpapper, papper blombuketter och pappersdockor.

När det gäller att göra enkla konst, det finns ingen skada i att experimentera och prova sorter som passar ditt syfte. När allt kommer omkring kan ingen enskild papperstyp skryta att de är bäst att använda för att uttrycka din kreativitet.

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!