NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

Hur bli bättre på att dra från Imagination – A 3 Step Process

Du komma med denna otroliga varelse i ditt sinne, kan du se det ack så tydligt och även känna att det är andetag.

Och så du inspireras.

Du plockar upp en penna och sitta ner för att dra den nya mästerverk!

Ett par minuter senare du är frustrerad och förvirrad och papper (där ditt mästerverk var tänkt att vara) flyger till soporna! Eller få har slet sönder !! Eller bränns ned !!!

Vad hände?

Tja, det är normalt, oroa dig inte. De flesta artister i början av sin konst väg dra fantastiska saker när man tittar på en referens, men drar som en 3-år gammalt barn när man försöker dra av fantasi. Men då de bygger något som kallas en ”visuell bibliotek” och praktik ritning på ett annat sätt.

Låt mig förklara.

1. Lär

Det första steget är ganska uppenbart det verkar – lära.

Men vad exakt lär du dig?

Jag tror att alla måste börja med grunderna:

  • Enkla former;
  • Skuggning;
  • Färg.

Du måste också lära dem i denna specifika ordning! Tänk på det, kan du inte färga något utan att först lära skuggning (eller ritningen ser platt) och du kan inte skuggan innan du har grundläggande former på plats!

Så när du lära dig grunderna i teckning, kan du börja lära sig några specifika objekt.

Här är ett par av metoder du kan genomföra:

2. Öva med Intent

Öva är en mycket bred term.

Du kan öva ritning genom att kopiera (inte spårning) fotografier. Kommer det att göra dig till en bättre artist? ja! Du kommer att bli bättre på att kopiera från foton

Men om du vill bli bättre på att dra ur fantasin, måste du öva med den avsikt i åtanke.

I ett nötskal, måste du öva rita ett ämne mycket och från olika vinklar för att sedan dra den helt från huvudet!

Här är hur du kan komma igång, och ja, jag gjorde upp namnen på dessa övningar:

a) månad för månad

I denna praxis, ägna dig en månad på ritningen metoder för att ett specifikt ämne.

Till exempel ägna en månad till bara dra människokroppar!

Du kan få en av de böcker jag nämner i ” 14 bästa siffran ritböcker för nybörjare ”, besöka en av de platser ’ Bästa 9 Fri Pose Referens platser för att öva figur Rita Online ’ och lära av mästare fältet.

Och som ni är utrustade med otroliga böcker, handledning och resurser som du behöver – du kommer bara vara bemästra din skicklighet att dra människokroppar! Efter att en månad, kommer en teckning av en människa från huvudet ser mycket bättre än det brukade!

Nästa månad kommer du att välja ett annat ämne.

Till exempel, du bestämmer att det häftigaste skulle vara att dra drakar för hela månaden!

Och så du plocka upp en bok eller två på hur man drar drakar (och jag har bara listan för att vid ” hur man drar en drake 7 Enorma Books ”), titta på några enorma filmer som har drakar i dem och lära av andra artister (och naturligtvis har jag en artikel för att liksom ” hur man drar en drake – Tips från 5 Artists ”).

Du kommer att upprepa denna process varje följande månad och vara en verklig expert på att rita just dessa ämnen

b) 360 Utbildning

Den här kan vara ganska komplicerat i början, men du kommer att få kläm på processen på nolltid! Och resultaten är så väl värt ansträngningen!

För denna praxis, måste du hitta en referensbild av ett ämne som du vill fästa.

Men du är inte bara att kopiera bilden. Du kommer att föreställa sig den på en annan vinkel!

Låt oss säga att du har ett porträtt av en flicka tittar på dig rakt på, och du vill titta på fotografiet, men drar henne i en sidoprofil!

Låter enkelt?

Ge det ett försök

Eller om du föredrar att arbeta från livet, så ta en titt på något, och sedan dra den från en annan vinkel!

Denna övning hjälper dig att tänka på ämnen som 3D-saker, och med övning kommer du att kunna dra allt från alla vinklar!

c) Kort Memory Practice

Detta är som ett spel!

Du kommer att ge dig själv en viss tid för att titta på ett objekt, och då du kommer att vända och dra den från ditt huvud!

Låt mig ge er några exempel:

  • Ställ upp några föremål på ett bord. Ta några minuter att titta på dem och memorera allt du kan. Nu, lämna rummet eller vända och försöka dra dem hur du kommer ihåg. Titta inte! När du är klar, jämför ritningen vad föremålen verkligen ser ut och försök igen! Upprepa processen tills du är nöjd.
  • Gå till ett kafé, ta en titt på den person som sitter på andra sidan rummet. Även om de fångar du stirrar och tror att du som en galen person, sluta inte! Du har ett jobb att göra. Försök sedan att dra dem utan att titta igen. Efter jämföra ritningen till personen och upprepa tills du är nöjd med resultatet. Nackdelen med detta förfarande är att du kanske inte har en chans att öva en andra gång med samma person, eller ens jämföra ritningen i första hand.
d) Blobs och former

Detta är det enklaste en att börja träna direkt, men du förmodligen inte kommer att se en snabb förbättring jämför med de andra 3 metoder.

För den här övningen kommer du att börja med genom att bara doodling några klumpar och slumpmässiga former på papper eller duk, och sedan föreställa sig vad det skulle kunna vara.

Jag gillar också att göra en form och kopiera den ett par gånger samtidigt som man försöker komma fram till olika möjligheter för vad denna form kan representera.

Här är en cool video jag hittade på YouTube för att ge dig en uppfattning om hur denna övning kan göras

Ge det ett försök!

Och det är mina kära vänner hur man utvecklar en så kallad ”visuell bibliotek”.

Genom att titta på olika objekt och dra dem, kommer du att kunna hämta dem från den visuella biblioteket du har byggt upp i din hjärna. Och vid utarbetandet av fantasi – dessa objekt dyker upp i huvudet och dina ritningar kommer att gå mycket bättre än de var i början av resan.

Denna process tar tid, och det finns inga natt genvägar.

Förlåt.

3. Läs Vissa Mer

Ritning från huvudet är en färdighet som du kommer att utveckla under hela livet.

Som ni kan nog säga, de metoder som jag nämnde kräver att du fokusera på en sak i taget, och även om jag tror att det är det bästa sättet att verkligen lära sig, kommer det också att ta ett bra tag!

Så detta är en process som du måste upprepa tiden inlärning> PRACTICE-> inlärning> PRACTICE-> …

Det bästa sättet att lära sig efter att du har redan haft grundläggande praxis är att lära av andra artister som utövar ritning från fantasi och vars kompetens är bättre än din (för tillfället).

Alltså, skulle jag vilja dela med mig av några resurser jag nytta av:

  • Läs någon av böckerna (och de har många!) På ” skissa från The Imagination ” av 3dTotal Publishing. De täcker ämnen som skiss från fantasi tecken, fantasi, mörkerkonster, Sci-Fi och mycket mer! Verkligen fantastiskt böcker med mycket insikter, tips och vackra teckningar.

Vad jag har gett er i dag är ett system som kan hjälpa dig att bli bättre på att dra från fantasin om du sätter i arbetet.

Det finns inga genvägar, du behöver bara lära sig och öva.

Att utveckla en färdighet tar tid åt båda hållen, men du kan snabba upp saker och ting lite om du har en plan och ett tydligt mål i åtanke.

Lycka till med att dra från fantasi!

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!