NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

Hur man väljer en bra akvarellpapper

akvarellpapper

Akvarellmålning har en rik historia som går tillbaka till förhistorisk tid, då primitiva människor som används en kombination av vatten och pigment för att skildra djur och diverse andra bilder på väggarna i grottor. Idag finns det en uppsjö av akvarellpappersval-omfattar en rad olika prisklasser-för både nybörjare och experter.

Akvarellpapper på rulle

Tänk dock på att den typ av papper du använder spelar en oerhört viktig roll i hur bra (eller hur illa) din målning visar sig. Oavsett om du bara öva, funderar på att utforma din konst, eller planerar att förvandla dina tavlor i papper hantverk för heminredning, måste du hålla vissa saker i åtanke när du väljer akvarellpapper.

Sikta på premium kvalitet akvarellpapper

Först ut, se till att du köper papper som specifikt skapas för akvarellmålning, inte allmänna media papper. Om din budget tillåter det, köpa konstnären kvalitet akvarellpapper. Även känd som arkivpapper, är det typiskt antingen handgjorda eller mögel-made, är syrafritt, och som lämpar sig för olika typer av papper konst. De flesta är också gjord av 100% bomullsfibrer, vilket gör dem extremt hållbara och kan hålla upp även under flera tvättar av färg.

Budgetvänlig akvarellpapper för vardagsbruk

Komma in akvarellmålning behöver inte sätta en stor buckla i din plånbok. Det finns en uppsjö av student kvalitet akvarellpapper som är mycket billigare än artist kvalitetspapper, men ändå ett nöje att arbeta med. Detta är vanligtvis maskintillverkade, med användning av trämassa eller en blandning av bomull och andra cellulosafibrer. Eftersom det är relativt billigt, det är ett bra sätt att introducera unga att akvareller och en praktisk tillägg till din arsenal av papper hantverk för barn.

Lätt eller tung? Vikten av akvarellpapper vikt

Pappersvikten mäts enligt gram per kvadratmeter (gsm) eller genom antalet pounds i ett ris (500 ark). Lätt papper väger mindre än 140 Ib / 300 gsm medan tunga sträcker sig från 300-400 Ib / 600-850 gsm. Det är en missuppfattning att det tyngre papperets vikt, desto bättre är det.

I själva verket är de bästa typerna av akvarellpapper kommer i både lätta och tunga sorter. Som sagt, tung är akvarellpapper i valet för många konstnärer på grund av dess vattenupptagningsförmåga och hållbarhet.

Lätt papper är mycket billigare men det måste sträckas före målning för att undvika att det skrynklas eller bucklas när den blir våt. Men det är robust nog för vackra men enkla papperskonst som handgjorda gratulationskort.

Att välja bland texturer för bästa målningen erfarenhet

Din målning stil och personliga preferenser spelar in när det gäller de bästa texturer för akvarellmålning. Varmpressad papper har sina för- och nackdelar: en jämn och hård yta som är perfekt för intrikata arbete, men vars jämnhet gör det svårt att styra färgen.

Kallpressad papper har en semi-grov yta som ger stor mångsidighet för både nybörjare och erfarna artister och gör arbetet på konst och hantverk med papper lätt. Det finns också en typ som kallas grovt papper, vars extremt strukturerad yta absorberar pigment djupt för att ge akvareller en lysande kvalitet.

Plocka akvarellpapper form som är bäst för dig

Oavsett om du är en spirande artist eller en erfaren målare, hittar du ingen brist på akvarellpapper i en mängd olika former. Nybörjare eller de som just börjat lära papperskonst kanske tycker att det enklaste och mest bekväma att öva på akvarellblock-en stapel av ark limmas ihop på alla sidor-eller akvarell kuddar, vars blad är bundna av band eller tråd. Akvarellpapper finns även i ark och rullar, som kan verka dyr vid första anblicken, men de kommer faktiskt att spara pengar i det långa loppet.

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!