NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

Japanskt papper kimono konst

Karen O’Hanlon

Högtflygande och ”känna inga gränser” är grunden för konstnären Karen O’Hanlon är utsökt konstruerade miniatyr japanskt papper kimonos.

Karen växte upp i Kalifornien. Hon minns att njuta av processen som kommer med att göra speciella tillfällen presenter till familj och vänner.

År 1972, efter att ha varit två år på college, Karen gick Western Airlines som flygvärdinna. Inte långt in i hennes karriär, Western samman med Delta Airlines, sätta i rörelse en livsförändrande händelse för Karen.

Flygbolaget fusionen gav möjlighet att resa utomlands med linjer till Japan där hon fått nya perspektiv på japansk kultur och konst.

Japansk traditionell papperskonst

I Japan studerade Karen traditionell japansk papperskonst. lära från början om konsten att japanska papper som ägg från Narita restaurangägare, Yoko Kimura. Yoko introducerade henne att behärska pappers artist Yuriko Kodama 1995.

Denna inledning visade sig vara ett genombrott i karens inspirerade pappers skapelser och hon snart behärskar förmågan att konstruera tredimensionella pappersdockor, ”Washi Ningyo.”

Dagen kom när Yuriko Kodama erbjuds Karen en uppsättning av kartong mönsterdelarna för en kimono, tillverkad av en japansk buss schema. Detta var ett avgörande ögonblick i hennes fokus i hennes japanska konstform.

Karen känner hedrad över att ha haft möjlighet att studera med Yuriko Kodama, och endast en annan miniatyr kimono artist i USA har studerat i enlighet med denna herre.

Karen förklarar hennes vikta papper konst är inte origami. Origami använder en bit papper viks till objekt. Däremot vikta kimonor använder 22 bitar av papper, exakt vikta och minutiöst monteras ihop.

”Vägen till perfektion” med denna metod, tog Karen fem år att bemästra.

Art Papper Kimono

Utöver hennes vackert konstruerade pappers kimonor Karen har expanderat hennes användning av japanska papper genom att skapa ingefära burkar.

Tekniken är ”Iris Folding”, som har sitt ursprung i Holland. Hon använder ungefär 40-50 vikta remsor av japanskt papper som tejpas och limmas på plats över ett mönster skapar en röra sig i spiral design som liknar iris av ett öga eller kameralinsen.

För att se dessa bitar klar under glas och inramade är en imponerande upplevelse.

Karen arbetar i sitt hem studio. Den gångna sommaren hon deltog i Bellevue Arts Museum Fair och Sausalito Art Festival. Hon är en jurybedömd konstnär i Gömd i Hills Studio Tour varje november på artist Beth Zink ateljé i Cave Creek.

I år Karen firas hennes 10 år som deltar i firandet av konst i Scottsdale. Du kommer inte vill missa chansen att träffa Karen och bevittna hennes kreativa processen med japanska papper.

Karen planerar att passera längs konsten av den japanska pappers Kimono så konsten kommer att leva vidare till kommande generationer.

För att se Karen O’Hanlon fantastiska arbete besöka hennes hemsida på kpohanlonstudio.com

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!