NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

Linjer och kokosnötter: konst på papper Fair öppnar på New Yorks Lower East Side

Pappersbaserad konst i New York

På torsdag kväll, Pier 36 på New York Lower East Side värd en av de slutliga öppningar Armory vecka med en nick till semester. Besökare väntade starten av konst på papper med rom drycker serveras i kokosnötter, och andan i stranden genomfört i form av hummer rullar och ostron. Tillfället för det hela var rimligt ägnas åt ”pappersbaserade konst” som presenterades av 101 gallerier, varav tio migrerat över efter annulleringen av Volta och dess spridning i både konst på papper och Plan B .

Linjer och kokosnötter: konst på papper Fair öppnar på New Yorks Lower East Side
Samuelle Green’s Manifestation 4 ANNIE ARMSTRONG/ARTNEWS
‍Omedelbart iögonfallande var en installation storskalig presenteras som en del av det verkliga s Projekt programmet: Samuelle Greens Manifestation 4 , som tillåter tittarna att glida genom boksidorna arrangerade i en lökformig struktur påminner om ett korallrev.

En annan mycket fotograferade erbjudande var en matris med ”målningar och teckningar av oroliga människor och opålitliga däggdjur” av författaren Dave Eggers. Fräcka bitar från serien dekorera montern av San Franciscos Electric Works, med skildringar av ämnen beskrivs som bland annat ”Alabama favorit nunna”, ”dockor som avsatt mot dig”, och en apa som ”ännu inte har förlåtit Jill Stein .”bitarna var tillgängliga för priser mellan $ 400 och $ 800.

New York gallerier Brooke Alexander

En monter samarbete presenteras av New York gallerier Brooke Alexander Inc. och Owen James erbjöd verk av John Baldessari, Raymond Pettibon och Ken Price, bland annat. ”Jag gillar konst på papper eftersom det är ett format som kan ta in många typer av arbete”, säger James. ”Det är inte bara blue-chip, och det är inte bara på experimentstadiet. Det är lättillgänglig, så det har en samlare bas som söker ut ”. De Pettibon utskrifter, en publikfavorit, var på försäljning för mellan $ 900 och $ 3000.

Richard Levy Gallery of Albuquerque

Richard Levy Gallery från Albuquerque, New Mexico, sålde en untitled verk av Tim Itel för $ 15.000, två av Beaux Carey för $ 1400 och $ 1800, och flera pappers maquettes av Emmy Ozow för $ 1700 vardera. Opera Gallery från New York sålde Andy Denzler s studie för flicka med vita skor (2017) för $ 9000 och för mycket mer, Henri Matisses Nu de plein Pied Assis säker une Colonne (1940) för $ 170,000.

Cheryl Hazan

Cheryl Hazan arbetade på försäljning av två målningar av Kazumi Yoshida för $ 12.000 vardera. Hennes namne galleri i Tribeca hade tänkt att delta i både konst på papper och Volta, där hon planerar att presentera en separatutställning med nya verk av Deb Lawrence. Istället dessa bitar fann en plats i hörnet av hennes monter. ”Det var inte lätt för mig eller för [Lawrence]” Hazan sägas om störningar. Men en serie av nio verk av Lawrence såldes till en samlare som hade lagt märke till dem i galleriet nyhetsbrev för Volta.

Andra gallerier som drabbats av Volta stängning var Accola Griefen Fine Art, C24 Gallery, Susan Eley Fine Art, Gallery Jones, Anna Laudel Modernt, David Lusk Gallery, Mindy Solomon Gallery och Sim Smith. Ännu en, Seattle-baserade studio e, etablerat sig på övervåningen nära VIP-loungen och tabeller där gästerna smuttade från sina kokosnötter. Galleriet beslutat att visa på Art på papper innan Plan B hade tillkännagivits, och Michael Doyle, ett galleri associera, sade mässan ”kändes som en livflotte. Det är lite konstigt att vara upp på mellanvåningen, men vi kommer med flödet.”

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!