NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

Märkning Paper: vattenstämplar

Papper har använts för konst i många olika former så långt tillbaka som vi kan berätta. Dess mångsidighet och anpassningsbarhet för olika typer av konstverk är oändliga. Ett exempel på hur papper kan användas för konst är vattenmärkning. Vattenmärken på papper visas som identifierar bilder eller mönster som är synliga i olika nyanser av ljus eller mörker. Denna effekt kan uppnås genom att variera tjockleken eller densiteten av papperet i vissa områden under pappersframställningsprocessen.

Märkning Paper: vattenstämplar

En kort historia av vattenmärkning

På 12-talet, gjorde italienarna papper med en ram som hade ett trådnät under. Dessa ramar fylldes med flytande massa och skakas, vilket orsakar att fibrerna att samlas medan överskottet massan dräneras från genom trådnät. Då fibrerna kvar i ramen bildas tillsammans, bildade det papper där trådnätet mönstret imprinted.

Samma princip gäller vid tillämpningen vattenstämplar med en specifik design i åtanke, där trådarna är tvinnade till önskad form och placeras mot papperet. Det finns ett museum i Fabriano, Italien tillägnad denna urgamla form av papper hantverk och vattenmärkning teknik.

Märkning Paper: vattenstämplar

Vattenmärken idag

Sedan starten har vattenstämplar blivit mainstream för autentiseringsändamål i föremål såsom sedlar, pass och andra viktiga dokument. Thomas Harry Saunders var en av de tidigare pappers som var känd för sina vattenmärken, som på den tiden blev guldmyntfoten för att förhindra bedrägliga räkningar och dokument.

Allan H. Stevenson, å andra sidan, var en av de första att specialisera sig på att studera handgjort papper och vattenstämplar, banar väg för människor att se värdet i bibliografiska analyser av papper. Hans banbrytande arbete på användningen av vattenmärken har hjälpt identifiera datum för dokument ursprung från så långt tillbaka som den 15: e århundradet.

Märkning Paper: vattenstämplar

Du kan hitta alla typer av vattenstämplar på olika poster. De fungerar som viktiga funktioner på frimärken och samlare ofta söka efter specifika vattenstämplar att lägga till sin samling, eftersom det hjälper dem att identifiera ursprunget eller datum.

Vattenstämplar som en form av konst

Det finns konstnärer som använder vattenstämplar och pappers designs för projekt, som är en ganska nisch sak att göra eftersom processen är mer komplicerad än andra traditionella sätt att skapa papper konst. Resultatet är dock en unik visning av talang och kreativitet genom en sällsynt medium som fortfarande kan uppskattas av vanliga publik.

Papper vattenstämpel artister för papper hantverk idéer

Aidee Bernard är en fransk konstnär som har skapat några snygga utställningar som visar upp Papper arrangeras på kreativa sätt. Utställningar är tända för att maximera synligheten av vävning, abstrakta mönster av hennes påtryckt konstverk.

Robert Mannino föddes i Rom och har sysslat med vattenstämpel konst när han började arbeta med papperstillverkning 1994. Hans arbete är mer subtil och nyanserad, vilket gör vältalighet och enkla papperskonst diktera effekterna av hans pjäser.

Michelle Wilson installation som heter “The Ghost Trees” har spökar trädformade vattenstämplar som gör ett uttalande om avskogning och efterfrågan på papper. Den intrikata, rot-liknande mönster och symmetri som finns i hennes arbete är fascinerande och en sann inspiration för människor ivriga att lära papperskonst.

Om du letar efter ett roligt och unikt sätt att uttrycka din kreativitet, prova konsten att skapa vattenstämplar på papper. Det är ett sätt att utveckla en färdighet genom ett kreativt utlopp medan bokstavligen lämnar ett märke i den här världen.

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!