sv
endesv

Papier Mache: Inte bara en utländsk klingande Paper Art

Vid någon punkt i en av dina elementära konst klass, förmodligen din lärare hade bett dig att ta återvunnet papper. Sedan under klass, din lärare som instruktioner om hur man gör papier mache från det material som du ombads att ta. Låter bekant?

Papier maché är en av de äldsta och enkla pappers konst som någonsin har skapats. Den papercraft termen är ett franskt ord som bokstavligen betyder ”tuggas papper”, ”mosade papper” eller ”mosade papper.” Nope, dessa pappers villkor inte avser livsmedel, men de är bitar av papper eller massa, förstärkta med andra material såsom såsom tyger eller trådnät och fästas ihop med lim eller stärkelse för att bilda ett kompositmaterial.

Lite historia av den unika papperskonst

Trots sin franska klingande namn, papier mache härstammar från Kina anor från Handynastin. Det infördes inte i Frankrike fram till mitten av 17-talet. Från Kina, sprida det till länder som Japan och Persien. De flesta papier mache konst i Japan är jämnas och lackerade bitar som tjänat termen ”japanning.” Konsten introduktion till USA var engelsmannen William Allgood.

Prepping papier mache

Precis som matlagning, papier mache kan beredas på två sätt.

Först, är pappersmaterial skärs i remsor, indränktes sedan och limmas ihop med ett bindemedel med användning av en bas eller bärarmaterial för formuläret. Nästa sak att göra är att sätta detta lim mättad pappersremsor i armaturen eller skelettet skapa rösterna. Varje skikt av remsan och adhesiva blandningen torkas före tillsats ett annat skikt. Objektet anges att torka helt och när klar kan skäras, jämnas, vattentäta eller målade.

Den andra metoden är så här – pappersmassa blötläggs och kokas med den extra lim för att bilda en pasta. Denna metod kommer fortfarande behöver skelettet men massan kan direkt formas till den önskade formen. Om det inte finns någon skelett eller ankaret används massan skulpterade att bilda en form.

När man gör den papier mache adhesiv , kan en blandning av vatten och mjöl eller någon stärkelse material användas och blandas tills den når konsistensen av en tjock grädde.

intressanta ingredienser

Som med alla andra mästerverk, är det bäst att bevara konstform så att alla dina ansträngningar inte går till spillo. Här är några ovanliga ingredienser till papier mache blandningen i det förflutna för att få dem att räcka eller förhindra någon form av försämring.

Harts : detta material ger slät och blank yta för att någon papier mache objekt.

Vitlök : eftersom ätbara material såsom mjöl sattes till bindemedelsblandningen, vitlök fungerar som ett insektsavvisande medel (eller för dem vidskeplig i oss, driver bort onda andar).

Kanel eller kryddnejlika : Ja, detta material motverkar lukten av vitlök medan den senare utför sina anti-insekts arbetsuppgifter.

Kaliumklorid : ibland används som en syra neutralisationsmedel av pappersmassan eller också för att stöta bort insekter eller gnagare.

Potatismos, broccoli, blomkål, vitkål, honung : En del av dessa ingredienser tillsätts för att papier maché men bara tänka på att inte äta din färdiga produkten.

För själva byggandet av papier mache konst, här är ett exempel video som du kan följa, inklusive instruktioner och material som behövs.

Som med alla andra papercraft eller papper konst, kreativitet och fantasi spela viktiga roller när du gör papier mache. Det är ett mycket enkelt och ekonomiskt sätt av konst uttryck: allt du behöver är papper och lim. När allt kommer omkring i denna tid av digital omvandling, inget slår en bra gammal konstform för att påminna oss om de tusen sätt att använda papper.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!