NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

Möt Neetu, Hyderabad kvinnan vars intrikata papper klippa konst är en hit på Instagram

För många av oss, att göra en ren sax klippa på ett papper är en bedrift vi är stolta på, att inte tala om antalet försök vi gör för att få det en perfekt snitt. Men en blick genom Instagram foder av Neetu Sam, en ung driftig kvinna från Hyderabad, och du kommer att bli hänförd vid skapelser hon drog, alla med klipp-kick av en sax på pappersark. Under moniker @abrowngirlbasket, vänder Neetu nu order från hennes Instagram anhängare, som har vänt fans av hennes papper klippa konst, en unik konsten att skapa papperskonstruktioner.

Neetu, civilingenjör, hade alltid varit konstnärligt benägen, direkt från sin barndom. Hon hade en viss fascination för papper och precision, på grund av vilka 26-åringen säger att hon började experimentera med krita-skulptera, origami, klottra och skissa.

”Jag började skissa och klottra när jag var i den andra eller tredje klass. Jag började det som en hobby och var aldrig allvarligt om att förvandla det till ett yrke. Efter min 12: e klass, mina föräldrar ville att jag skulle föra en teknisk kurs och jag kunde inte göra dem besvikna. När jag avslutat min ingenjörsexamen blev jag så småningom en British Council certifierade tränare där jag har utbildat människor från IELTS till GMAT kurser,”Neetu aktier.

Neetu fascination för papperskonst började bara tre år sedan när hon snubblade över en artikel om Facebook.

”De skapelser var vackra och jag förstod inte hur alla av dem kan göras med papper, eftersom de såg lika verkliga som målningar. Jag var fascinerad och lärt sig att papperskonst skär kallas också ‘psaligraphy’. Jag lärde mig papper klippa främst genom artiklar och inte video, och följde på hur tricks på pappersarbete. Jag kom över en hel del utlänningar som var i området och jag började prata med dem. Vi utbytte tankar och det fanns mer klarhet. Den svåra delen var att behärska den typ av papper som måste användas. Till exempel, om du skär på en normal A4 Xerox papper, ingenting kan hållas på den och på samma gång om du går för att skissa papper, de är så tjock att bladet går sönder. Så jag experimenterat ett bra tag tills jag kunde få båda ytterligheterna tillsammans”Neetu förklarar.

Möt Neetu, Hyderabad kvinnan vars intrikata papper klippa konst är en hit på Instagram

Krångligheter och detaljer är de centrala delarna av pappersskär konst. En enda konstverk kan ta upp till dagar av fina detaljer, och precisionen åstadkoms inte med sax, men med sorter av kirurgiska skalpeller.

”Pappers cut tekniken görs på ett enda pappersark. Oavsett om du gör ett porträtt eller landskap, är hela konsten skära på ett ark och ingen två bitar av papper förenas. Porträtt är svårast att papper cut. Varje människa har en specifik funktion och det behöver akut precision för att framhäva dem genom nedskärningar och slag för att få dem att se annorlunda”Neetu säger.

Möt Neetu, Hyderabad kvinnan vars intrikata papper klippa konst är en hit på Instagram

Bläddra igenom Neetu s Instagram foder, kan man bara beundra vid 26-årig tålamod vid gjutning vissa intrikata bitar. 3D-kameran, en kvinna njuter av vinden, den lilla Tweety, en man och hans hund – precisionen har gjort konsten ser lika bra som en riktig målning.

Möt Neetu, Hyderabad kvinnan vars intrikata papper klippa konst är en hit på Instagram

Genom långt har det svåraste arbete varit damen i den flygande hållning, som Neetu säger tog 3 veckor att förverkliga. ”Jag tillbringade nästan 18 timmar i sträck varje dag för att skära ut det. Ett fel skurna och pappers delas i två och dina dagar arbete gå ner i avloppet ”, tillägger hon.

Möt Neetu, Hyderabad kvinnan vars intrikata papper klippa konst är en hit på Instagram

Neetu är inte bara en artist, men också en soloartist resande och en fotograf. Det var genom en av hennes resor kompisar i Delhi som Neetu fick sin första order på Instagram ett och ett halvt år sedan.

”Jag kan inte ta mer än fem order en månad på grund i slutet av dagen, mer än ett företag, vill jag mitt arbete att vara perfekt kreativa konstverk. Jag tar upp order på min redan existerande insamling och göra några egna bitar också. Men jag säljer inte alla mina verk, eftersom vissa har tagit humongous ansträngningar att förverkliga och är mycket nära mitt hjärta,”Neetu aktier.

Möt Neetu, Hyderabad kvinnan vars intrikata papper klippa konst är en hit på Instagram
Neetu på en utställning i Hyderabad

Medan Neetu hanterar den kreativa aspekten av arbetet, hennes mamma prydligt ramar de färdiga bitar, packar och skickar dem till kunderna. Under ett år har hon fått order från Chennai till Delhi.

“Jag planerar att snart att lansera en webbplats som uteslutande skulle vara för människor att välja och beställa från min samling av konst. Men mer än att driva ett företag, är det ren glädje när folk återgå, berätta hur mycket de älskade ditt arbete och alla det är vad du behöver höra från dina kunder”Neetu tillägger.

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!