NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

Lätt Konst och hantverk Idéer för PWDs

Forskning har visat att konst kan vara en form av terapi av olika typer av krämpor. Detta gäller särskilt för personer med funktionshinder (PWDs).

Visste du att PWDs är mer kreativa eftersom de kan uttrycka sig i ett alternativt medium?

Enligt American Art Therapy Association (ATA):

” Art Therapy använder den kreativa processen i konsten att göra för att förbättra och öka den fysiska, mentala och känslomässiga välbefinnande individer i alla åldrar i syfte att lösa konflikter och problem.”

Dessutom ATA nämnde att konstterapi kan hjälpa till att hantera beteende, främja självkännedom, förbättra social kompetens, och minska stress.

Att sätta ATA tro på konstterapi, här är en lista över enkla konst och hantverk idéer för PWDs, både för vuxna och barn. Det är viktigt att notera att verksamheten också kommer att bero på graden av förmåga och förståelse för hur de kan slutföras. Målsmans övervakning kan användas som vägledning och stöd.

Akvarellmålning

För akvarellmålning, är det en lätt papper hantverk att göra med tanke på att de material som används är riklig och ett uttryck för kreativitet är varierande. För barn, kommer de att bli förvånad över hur enkelt blandning av akvareller ger en annan färg. För PWDs kan andra delar av kroppen kan användas bortsett från händerna. Det är ett friflytande aktivitet om de målar ett objekt, landskap eller något annat objekt av inspiration. Lärdomen understrykas är att oavsett vad handikappet är, det finns ett sätt att uttrycka sig genom detta medium.

Material behövs:

 • akvareller
 • akvarell penslar
 • Konstruktion papper eller akvarellpapper
 • Liten blandningsfacket
 • Vatten

Här är en video av en enkel akvarellmålning för PWDs.

Lätt Konst och hantverk Idéer för PWDs

Frukt och grönsaker Arts

Denna verksamhet inte bara skapar färgstarka och unika utskrifter utan också lär barnet eller PWDs om olika typer av frukt och grönsaker. När dessa frukter och grönsaker skärs i halv bildar de en konstruktion som kan doppas i färg och stämplas på konsten papper som används. Ytterligare ritningar och material kan tillsättas till de stämpeltryck.

För frukt, kan du använda:

 • Äpple
 • Carambola eller stjärna frukt
 • Citron

För grönsaker kan du använda:

 • Potatis
 • Okra (gumbo eller lady fingrar)
 • Broccoli
 • paprika
 • Lök
 • Selleri

Du kan titta på den här videon om hur man skriver ut grönsaker och frukter i teckningen.

Lätt Konst och hantverk Idéer för PWDs

Paper Fan Folding

Denna enkla papper konst behöver bara två huvuddelar: ett papper och ett lim eller pasta. Men för att göra verksamheten intressant, kan PWDs också använda sax, färgglada markörer, klistermärken, glitter och andra material för att förbättra och förstärka de skapade papper fans. Vika papper i en fläkt kommer att förbättra PWDs’ motorik, öka kreativitet och med den färdiga produkten, kan användas under varma vädret att kyla själva.

Här är en video om hur du skapar denna enkla papper fan.

Lätt Konst och hantverk Idéer för PWDs

PWDs vill känna sig viktiga och givande. De vill lyfta deras självförtroende och må bra om sig själva. Konstverket är också ett bevis på vad de kan åstadkomma trots utmaningar. Keep on prenumerera på oss att läsa mer om pappershantverk.

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!