NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

The Art Of Quilling: Spolar, lockar, virvlar

quilling

När det gäller de enklaste typer av papper hantverk att komma in, quilling säkert sitter längst upp i listan. Med bara remsor av papper, lim eller tejp, och en handfull tools-som du inte ens nödvändigtvis måste köpa eftersom du kan göra med objekt som du kanske redan har, du kan börja skapa enkla papperskonst och sedan uppgradera till mer intrikata mönster som du blir mer skickliga i farkosten.

Vad quilling om?

För att uttrycka det enkelt innebär quilling skära papper i strimlor och sedan curling, vrida och manipulera dem på flera andra sätt att skapa iögonfallande design. Du kan använda dem för att lägga glans till dina hemmagjorda gratulationskort, bifoga dem till gåvor i stället för band, jazz upp föremål såsom tavelramar och smyckeskrin, eller skapa väggdekorationer som visar upp papper hantverk för heminredning.

Hur kom quilling börja?

Vissa säger att begreppet ‘quilling’ kommer från tanken att hantverkets använde fjädrar av fåglar (eller spolar) för att linda pappersremsor. Det finns bevis för att konsten har funnits i århundraden; Man tror att det framkommit i det gamla Egypten. Mellan den 14: e och 17-talen, var quilling praktiseras av franska och italienska munkar och nunnor att pryda religiösa föremål. Det var ett populärt tidsfördriv för europeiska damer fritid i den 18: e-talet och för ett antal personer i Colonial Amerika.

Quilling är fortfarande en populär form av papper konst över hela världen. Några av dagens mest populära quilling artister inkluderar ryskfödda Yulia Brodskaya och Turkiets Sena Runa, vars verk är underverk av intrikat. Däremot quilling inte vara arbetsintensiv och svår från get-go; i själva verket är det ett bra sätt för barnen att lära papperskonst.

Få tag på verktygen för handeln

Låt oss ta en titt på det väsentliga i quilling:

  • Spår verktyg: Denna tunna Instrumentet har en skåra i toppen som gör det mycket lättare att bilda pappers lockar eller spolar.
  • Nål verktyg: Använd detta för att skapa perfekta spiraler och att tillämpa lim svåråtkomliga ställen i konstruktionen.
  • Pincett: Inte bara för att tämja ögonbryn, men pincett kan också användas för att skapa ett enhetligt stora, fina slingor och att sätta bitar av papper i trånga utrymmen.
  • Curling coach: inte en nödvändighet i sig, men det är en super bra pappers curling verktyg för barn och nybörjare, och för quillers 3D-miniatyrer.
  • Paper: Pre-cut quilling papper finns i hundratals färger, storlekar och typer. Det finns en syrafritt papper som är perfekt för scrapbooking, och tog examen och tvåfärgat papper, vilket gör innovativ användning av färg för attraktiv design.

Om du just har börjat, behöver du inte att punga ut mycket pengar för quilling verktyg. Du kan klippa vanligt papper dator med en pappersskärare, färg dem, och sedan linda dem runt föremål som bambu spett, runda tandpetare eller corsage stift. Vidta lämpliga försiktighetsåtgärder med barn, dock. Medan Quilling är en stor papper hantverk för barn, det är fortfarande en bra idé att övervaka dem när de hanterar vassa föremål.

Det finns två andra saker, immateriella värden, du behöver för quilling: tålamod och fantasi. Det tar lite övning för att övervinna inlärningskurvan och se lockar och spolar vrida ut som du vill ha dem. Du kan också använda sig av mönster till att börja med, men eftersom du utvecklas och lära sig att utnyttja din kreativitet bättre, hittar du att papper hantverk idéer för quilling är nästan oändliga.

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!