NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

Historien om Papper (del 1)

Uppfinningen av papper transformerad samhället. Pappers idag används för att skapa sedlar, tidningar, bandage, böcker; även om vi inte alltid märker det, det är en integrerad del av vår vardag.

Någonsin undrat eller tänkt på ursprunget av papper och det gör att ändrade civilisationen så drastiskt? Denna mångsidiga material har en djupgående och fascinerande historia som går tillbaka så långt som den 2: a århundradet.

Vi går rätt till början av denna skapelse för att ta reda på mer om hur det blev en av mänsklighetens viktigaste uppfinningar.

VAR KOM DET IFRÅN?

Det är svårt att ge ett svar på denna fråga sedan uppfinningen av papper har påverkats på så många sätt att producera den slutliga produkten som vi har idag.

Ordet ‘papper’ härstammar från den forntida egyptiska skriv material som kallas papyrus, som vävdes från stjälkarna av papyrus plant.This materialet som produceras i Egypten och Grekland så tidigt som 3000 f Kr.

Dock många definierar ursprunget till standardiserade, massproducerade papper till Kina i 105 AD.

För en mer grundlig svar och titta på utvecklingen av papper, har vi skapat en tidslinje efter sina viktigaste utvecklingen.

PAPPER TIDSLINJE

PRE 105 AD: urinnevånare SKRIVA MATERIAL

Skrift bildades långt före uppfinningen av papper, så människor tvungna att hitta material till antingen tälja in i eller tas ut bläck på.

Naturresurser som lera, silke, trä, sten och läder utnyttjades. Egyptierna använde också bakplåtspapper. Detta gjordes från djurhudar, vanligtvis får eller ko. Huden blötlades huden i vatten med krita eller mjöl och därefter salt tillsattes för att ge det en slät yta för att skriva på.

Men i Kina, många tidiga skrifter ritsas på långa remsor av bambu med bläck som sedan binds samman för att göra böcker.

 

Historien om Papper (del 1)

105 AD: KINAS STANDARDISERAT PAPPER

Även om dessa primitiva skrivmaterial existerade, var de inte det mest bekväma lösningen. Dessa var ofta mycket tung eller, när det gäller silke, mycket dyrt.

Det var under den 2: a århundradet i Kina som Ts’ai Lun, en kinesisk domstol tjänsteman Handynastin, dokumenterade den första moderna metoden för papperstillverkning i Kina. Det verkar Ts’ai Lun gjorde papperet genom att blanda finhackad mulberry bark och bomull / hampa trasor med vatten, mosa den platt, och trycka ut vattnet och torkning i solen.

Med tiden dessa papperstillverkare experimenterat och producerat ett antal olika typer av papper: stora, belagda och färgade. Denna utveckling bidrog till betydligt Kina förväg som ett land. Vid 10-talet, hade den kinesiska infört papperspengar till sin monetära systemet.

På grund av Kinas sekretess över sina produktionsmetoder, andra länder i Centralasien och Mellanöstern började inte börja ställa in pappersbruk till runt 600 annonser.

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!