NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

Berättelsen av papper (del 2)

13-talet: EUROPEISK PAPPER

Så småningom papperstillverkning i Kina anlände Europe.Italy investerade mest inom industrin och faktiskt implementedimprovements på den arabiska teknik de hade lärt sig.

Man tror thatwhen italienska resenären Marco Polo kom tillbaka från sin prospektering i Kina, hereported sin geniala pappersvaluta. Detta fångats i vissa Europeancountries som Spanien som började använda papper anteckningar i 1483.

17TH & 18th Century: Innovation & VITBOKEN

Européernas papperstillverkning teknik significantlyadvanced under dessa två århundraden. Fler mekaniska lösningar beingintroduced att ersätta hand och manuellt arbete, såsom Nicolas-Louis Robert’sflat skärmen pappersmaskin.

Robert design vidareutvecklades i England, och hisinvention blev kärnan i planviramaskin: grunden för modernpaper gör idag.

Om du vill lägga till innovationer, Claude-Louis Bertholett en Frenchchemist, uppfann kemisk blekning av pappersmassa i 1785. Detta gav thelevel vitt papper som ofta används idag. Det är mest troligt att theFrench revolutionärerna var de första att använda ett sådant vitt papper.

Men med denna ökning inom teknik och de kvaliteter ofpaper kom en ökad efterfrågan. Detta ledde till en brist på bomullstrasor, thekey material i processen. Lagar och regler infördes för att prova andgovern handeln med trasor.

19-talet: TRÄBASERADE PAPPER

En strävan att ersätta bomullstrasor med ett substitut rå materialbegan i Europa. Olika material testades, såsom halm. Dock skulle oftenquality oro uppstå – ingenting tycktes producera samma konsistens.

Då, i 1843, Saxon Friedrich Gottlob Keller uppfann awood-slipmaskin som producerade slipmassa idealisk för papermaking.Soon efter i 1854, Hugh hamburgare och Charles Watts uppfann en alternativ wayto vända detta trä till massa: kemisk kokning.

19TH & 20TH CENTURY: industrialisering av PAPERPRODUCTION

Med framgången av slipmassa, blev det theleading råvara för papperstillverkning. Pappersindustrin började developindustrial växter som specifikt producerar träbaserade papper på en industrialscale att möta den växande efterfrågan.

Innovationen i mekaniska papperstillverkningsprocesser increaseddrastically hela 19: e och 20-talet. Till slut är det becameentirely automatiserad. Allt från prep, massa till tork andpackaging. Processen hade ökat i hastighet, produktivitet och kvalitet ofpaper.

Denna nivå av innovation leda till mer specialiserade typer ofpaper betyg, till exempel, lätta bestruket papper för tidskrifter, flygblad, kuponger.

21st Century: NYA MÖJLIGHETER

Idag fortsätter pappersindustrin att växa och visa newpossibilities och applikationer.

Hittills har det 21-talet tekniken tillät oss att dothings som uppfinna papper som kan visa om en produkt är förbi itssell efter datum genom att ändra färg eller producera batterier från papper.

Med den samtida miljöhänsyn är papercompanies blir allt mer medvetna om sina konsekvenser. Nya technologyis utvecklas och investeras i att minska energiförbrukningen från pappersbruk och generera biobränslen.

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!