NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

Olika typer av papper som används för tidskrifter

Tryckpapper som används för tidskrifter definieras av sin finish, vikt och grad. Olika pappersbruk i USA, Kanada och utomlands producera många typer av papper. Att känna de delar av papper, även kallad “lager”, hjälper dig att göra det bästa pappers alternativ för din tidning.‍

Bestruket papper

Belagda papper har en emaljbeläggning, vilket ger den en blank yta. Bläcket inte dra in på detta papper och färger och fotografier ljusare och skarpare. Ett bestruket papper kallas C2S är glänsande på båda sidor. En UV-beläggning är en extra kemisk beläggning görs efter bläcket sätta på papper som skapar en hög glans och gör tidningen mer hållbara. Lackerade beläggning är inte så tung eller blanka och är ett billigare alternativ till UV. Någon typ av bestruket papper är dyrare än obestruket papper, och tyvärr kan bestruket papper inte återvinnas.

obestruket papper

Obestruket papper verkar platt och är inte blanka och det håller inte bläck från blötläggning i. Obestruket papper, som ofta innehåller koncentrationer av hampa eller bomull, fungerar inte lika bra för tidskrifter med högupplösta bilder eller skärmar eftersom bläcket är lätt absorberas in i papperet. Obestruket papper används fortfarande för tidningen, särskilt de med en ekologisk inriktning, eftersom papperet kan återvinnas.

Arkmatning och rullat papper

Individuella pappersark är manuellt insatt i en kommersiell arkoffset skrivare. Rullat papper kommer i en stor rund kontinuerlig pappersrulle och används vanligtvis i en större, ofta digital kommersiell press. Både arkmatning och rullat papper kan köpas antingen överdragna eller noncoated lager.

recyled Paper

Miljövänligt publicering har flera element som bidrar till grön utskrift, inklusive användning av sojabaserat bläck. Utskrift på papper med ett högt förhållande av återvunnet material eller till och med 100 procent återvunnet material blir ett populärt alternativ. Returpapper är inte lika prisvärd som de flesta andra tryckpapper på grund av den process som används för att skapa den.

Vikt och Grade

Pappersvikten hänför sig till vikten av en förpackning med standardpappersark. Typiskt, tidskrifter använda 50-, 60- eller 70-lb. papper för de inre sidor med ett 80- eller 100-lb. “Täcka lager” för frontluckan. En tidningens kvalitet hänvisar till hur det reflekterar ljus. Tidskrifter tryck på 3, 4 eller 5 papper, som ofta hänvisas till som “ljus”, “extra ljusa” och “ultra”, respektive.

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!