NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

Vår fascination med papper: 20 Intressanta fakta

Vår fascination med papper:

Om vi ​​kommer att titta på historiska bevis, är papper 2.000 år gammal. Papper har alltid varit närvarande i våra liv och kommer aldrig att försvinna. Så länge det finns ett behov av det även i den digitala världen, vår kärleksaffär med papper inte kommer att upphöra.

Nedan finns några intressanta trivia om fascinerande värld av papper. Du kommer att bli förvånad av några av dessa fakta.

1: Ordet ”papper” härrör från de egyptiska sikt gamla papper gjordes genom att väva stjälkarna av papyrus anläggningen ”papyrus.”.

2: Papper uppfanns av en tjänsteman Handynastin hovet, Ts’ai Lun , i AD 105. Det gjordes från återvunnet material: hampa, trasor, fisknät och gräs.

3: De skinn av 300 får användes för att skapa den pergamentpapper där Johannes Gutenberg tryckt sin första version av Bibeln i 1456. Den tyska uppfinning av tryckpressen krediterades också till honom.

4: En enda tall kan producera ungefär 805 pounds av papper.

5: Den traditionella tema som används för första bröllop årsdagen är papper.

6: Den första pappersbruk i USA grundades av William Rittenhouse i Philadelphia, Pennsylvania i 1690. De åter trasor att tillverka papper och i mitten av 1700-talet, den så kallade ”rag krig” hände. Dessa konflikter berodde på hög pappers efterfrågan och brist på trasa tillbehör för papperstillverkning.

7: Den amerikanska papper dollar består av 75% bomull och 25% linne. Detta är anledningen till att pappersräkning inte upplösas när oavsiktligt tvättas.

8: 17 träd och 7000 liter vatten sparas för varje ton (2.000 pounds) av återvunnet papper.

9: 2018, de tre bästa länderna som producerar pappersmassa och papper av volym är Kina, USA och Japan.

10: I Europa den gemensamma pappersformat är baserad på A-serien medan den i USA, de aldrig använt denna mätning och i stället antog brev stora serier.

11: vattenstämplar på papper först användes i Fabriano, Italien under 13-talet.

12: Maskinen användes för att framställa pappersmassa från växtfibrer kallas en Hollander slagbom .

13: Den första kommersiella toalettpapper uppfanns av amerikanska Joseph Gayetty 1857.

14: Den tidningen anses vara en lägre papperskvalitet, eftersom den har återvunnits flera gånger och papperskvalitet är baserad på fiberlängden.

15: Den mest kända Origami produkt är den vikta papper kran. Dess popularitet bygger på en japansk tradition som en symbol för god hälsa och långt liv.

16: Konsten att dekorera med papper utskärningar kallas decoupage .

17: Guinness världsrekordhållaren i termer av största handgjorda papper konstruerat var studenter vid Colegio Salesiano Don Bosco de Ypacarai i Paraguay den 7 augusti 2015.

18: Pappers cirklar skapas när hål stansas på papper kallas chad .

19: Stiff papper måste vara mer än 0,006 inches i tjocklek för att betraktas som kartong.

20: Världsproduktionen av papper och kartong uppskattas till 490 miljoner ton per år 2020. Denna prognos gjordes av brittiska, PG Paper .

Dessa slumpmässiga fakta kan tyckas trivialt, men det visar hur viktigt papper är oberoende av den historiska tidslinje den tillhör. Dess användning är enkel och tillförlitlig även ha sagt detta, utnyttjande bör aldrig missbrukas. Som en hållbar resurs och på grundval av de intressanta fakta som presenteras, är papperet inte helt främmande för miljön.

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!