NPA Spaces
NPA Filter
Due to the COVID-19 pandemic, we have started producing disposable medical supplies. Check our offer here. More Information

När Scrapbooking är egentligen inte Skrot

Som 19: e-talet irländska poet, dramatiker, satirikern och författaren Oscar Wilde sa en gång, “Memory … är dagboken som vi alla bär omkring med oss.” Denna idé är kanske bäst förkroppsligas av konsten att scrapbooking, en av de enklaste, otroligt roligt, och mest kreativa konst och hantverk idéer för att dokumentera historien om ditt liv och bevara dina minnen.

Att hålla det förflutna levande genom scrapbooking

Scrapbooks har funnits i hundratals år. I den 15: e århundradet, folk i England sammanställt dokument såsom dikter, brev och recept i vad kallades vardag böcker, medan på 16-talet, vänskap album som innehåller färgminnes såsom lokala konstverk blev vanligt i Europa. Det var heller inte ovanligt att se olika typer av papper konst som decoupage i scrapbooks forna att förbättra estetik enskilda sidor. Uppfinningen av fotografi i 19th century lagt ytterligare en dimension till den visuella nöjet att scrapbooking, och bilder användes för att komplettera skriftliga poster och urklipp.

Kända scrapbookers genom åren

Oavsett om du funderar på att sammanställa dina personliga minnes enkelt eller jazzing upp dem med papper design för dekoration, kommer du att vara i gott sällskap, som ett stort antal armaturer från det avlägsna och senaste tiden var allvarligt i scrapbooking. De inkluderar:

Mark Twain

Denna 19-talets amerikanska författare älskade klassiker som Tom Sawyer och The Huckleberry Finns äventyr var en ivrig scrapbooker. Han fyllde sina klippböcker med bilder, souvenirer och tidningsurklipp om hans verk, och var också uppfinnaren av den själv klistra klippbok.

Drottning Victoria

Den lång regerande brittiska monarken hade i sin ägo en röd bundet klippbok där hon bevarade reliker som tygbitar från sin brudklänning och lås av hennes hår.

Thomas Jefferson

En av USA: s grundare och landets tredje president, kan Jefferson passion för litteratur ses i hans klippböcker, som innehöll urklipp av poesi tillsammans med sina handskrivna reflektioner om dem.

Walt Disney

Denna amerikansk affärsman, filmproducent, och serietecknare par excellence-när han var tonåring som arbetar med Röda Korset i Frankrike under första världskriget-tog en klippbok med honom till skyttegravarna att skissa tecknade råttor och krigsrelaterade teman.

Dessa människor alla ledde upptagna liv, men fann tid och lust att fånga ögonblicken i livet-för sig själva, sina nära och kära, och kommande generationer. Det är inte svårt att se varför scrapbooking är en av de mest glädjande typer av papper hantverk för vuxna … och för barn, också!

Scrapbooking väsentligheter att förvandla dina minnen till minnen

Som med så gott som alla andra coola saker att göra med papper som är lätt eller lite svårare, är det viktigt att använda högkvalitativa produkter för att säkerställa din skapelse hållbarhet och livslängd. Lyckligtvis finns det ingen brist på premium och prisvärda scrapbooking leveranser som du kan köpa på nätet eller från konst och hantverk butiker. Klippböcker kan vara så enkelt eller så utsmyckade som du vill att de ska vara, men här är de grundläggande saker att tänka på om du just har börjat.

Scrapbook storlek

Den traditionella klippbok mäter 12 inches med 12 inches square, men olika andra storlekar finns tillgängliga, från små du kan passa in i din plånbok till stora album-del av Mrs. Bushs scrapbooks mäts 2 fot med 3 fötter.

Typ av papper

Experter rekommenderar att du använder kartong, mönstrat papper, eller någon annan typ av papper som är fritt från syra, lignin och svavel. Dessa hålla sidorna stabil och orörda oavsett vad du skriver, ritar eller lim på dem.

Bläck för att skriva och rita

Pigmentbaserat bläck är färgäkta och oftast vattentät, vilket gör dem idealiska för scrapbooking. Med hjälp av dessa kommer att säkerställa att dina handskrivna tankar och illustrationer inte kommer att blekna eller på annat sätt försämras med tiden.

Monterings media

Dessa är viktiga för att fästa bilder till sidorna i din gästbok. Du kan använda fotohörnfästen, dubbelhäftande tejp, eller syrafritt lim.

Du kan lägga till en touch av whimsy till din gästbok genom att införliva olika typer av papper hantverk för att dekorera sidorna. Från origami blommor till pappersblad och spets skär i psaligraphy metod för att pappersspolar och spiraler tillverkade via quilling, det finns ett överflöd av val att låta din personlighet lysa igenom i din gästbok.

EnglishDeutschSvenska

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
product_variation

Kontakt Test 
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more Got it!